onsdag 19. april 2017

Ramsløk - allium ursinum

På mandag fikk vi helt overraskende en pose med ramsløk :-)  Jeg har plantet ramsløk i hagen flere ganger, men den trives ikke særlig og dessuten er det fortsatt tele i bakken her.  Men i Østfold er tydeligvis våren kommet lengre enn her.

Så da var det bare å finne ut en måte å ta vare på dem.  Og jeg lette litt på nettet og fant ut at det var mange greie måter å bevare ramsløken.  Så da ble det ramsløkpuré i går.

100 g blader, stilker og knupper, ca 2 dl rapsolje og 2 ts salt, alt ble puttet i en foodprocessor og blandet godt.

Så nå har vi et lite glass med ramsløkpuré i kjøleskapet, og det kan sikkert brukes til mye.  Det er visstnok veldig holdbart også, opptil et år har jeg lest.  Vi brukte litt til middagen i dag, det ble en veldig fin smak av hvitløk.
Nå blir det spennende om det kommer noen blader i hagen også i år!




2 kommentarer:

  1. Så gøy. Det vokser mye ramsløk ikke langt herfra, men jeg har faktisk aldri vært og plukket, kanskje blir det i år. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott med viltvoksende ramsløk, den bør du nok benytte deg av :-)

      Slett