torsdag 12. november 2015

Parken Jardins do Lago på Madeira

En tur til Madeira kan absolutt anbefales!  Vi var der nå i november, men mars/april er garantert enda flottere.  Og nå besøkte vi en flott park i Funchal, Jardins do Lago.  Parken er åpen for alle og den er utrolig flott!  Her er det eldgamle trær og flotte beplantninger med busker og blomster.  Parken er på 30 mål og vi rakk ikke igjennom alt denne gangen.  De dyrket også mye frukt og grønnsaker som blir brukt i restauranten der.


Her er det spennende planter i et tørt steinbed, kaktus og sukulenter.  Noen av disse kan vi nok ha i stuevinduet hjemme, men ellers er nok dette planter vi bare kan drømme om.

Denne planten var spennende.  Clock wine kalles den på engelsk, på latin Thunbergia mysorensis.  Den vokste på en pergola og blomstene hang langt ned under selve planta.  I blomsten samler det seg nektar som en enkelt kan smake på ved å holde hånden under og helle ut.  Nektaren var søt, men hadde ellers lite smak.  Der den normalt vokser i India er den populær blant kolibriene.Her en av de mange nydelig hibiscusene, hawairosene.  Blomstene var utrolig store og fargen helt skjønn.  Selve busken var jo også stor og tett, hadde tydeligvis stått der en stund.


Denne flotte blomsten ble kalt brasiliansk edderkoppblomst på engelsk, en Tibouchina.  Hvis en så støvbærerne i en spesiell vinkel så var det ikke vanskelig å se hvorfor den hadde fått dette kallenavnet.  Vi så også store busker av denne langs en levada et par dager senere. 


Dette er en type brødfrukt, Artocarpus heterophyllus, vi synes fruktene var store, men de kunne bli enda større, opptil 50 cm i diameter. Og de var veldig tunge.
En siste atraksjon i parken er Columbus, en galapagos-skilpadde som neste kommer løpende når den ser muligheten for en banan :-)

Parken ligger i skråningen over Funchal, i gåavstand til sentrum, men selvfølgelig bratt slik det er på øya.


2 kommentarer:

  1. Åh! Jeg gleder meg til å dra dit om en uke :)
    Fantastisk plass!

    SvarSlett
  2. Skjønner at du gleder deg til det :-) Kos deg masse, det er som du sier virkelig en opplevelse å ta med seg, særlig på denne tida når det er mørkt og kaldt hjemme.

    SvarSlett