torsdag 20. februar 2020

En merkelig vinter

Februar har så langt vært veldig mild med mye regn.  Men det har også vært dager med skikkelig vårfølelse, sol og varmt.  Plantene lar seg lure, tysbasten har store knupper, flere stauder har begynt å stikke frem under rusk og rask.  Og i dag laver snøen ned igjen.

 Det ligger noen harde snøflekker igjen i hagen, nå håper jeg nesten at det kommer litt snø.  
Men det går vel over til regn.


I går var jeg en liten tur ute i sola og se hva jeg fant

En liten primula har begynt å blomstre så alt for tidlig.

Og krokusen stikker frem flere steder, ser ut som om den fryser

Særlig denne ser kald ut på beina.

Erantisen, som jeg virkelig trodde skulle blomstre snart, den ser seg heldigvis ikke snurten av.


3 kommentarer:

  1. Her er det grønt og regn, men det har ikke vært så mange varme soldager, sånn sett tror jeg hagen hos deg har kommet lenger, jeg har foreløpig ikke knopper på tybasten, og har ikke sett spor av krokus (men har sett at den er kommet i nabohager), regner med at vinden tar godt her hos meg. Ha en fin dag, enten det blir snø eller regn, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  2. Det er svært at vide, om man skal ønske sne, eller om man skal ønske, at den lune vinter går lige over i foråret.

    SvarSlett
  3. Her inne i en fjord på vestlandet er det på samme måte. Uendelig mye regn, litt snøslaps inn i mellom, og temperaturer som varierer fra 1 - 7 grader. Fristelsen til å begynne i hagen er der hele tiden, men så langt har jeg behersket meg. Det gjør ikke plantene, så nå når vi går over i mars begynner jeg å rydde. Tror ikke vi får så mye frost framover, og snø tåler jo de fleste av plantene som har dukke opp. Ellers er det full vår i drivhus og kjellerstue. Den nyter jeg! Ha ei god helg!

    SvarSlett