søndag 7. januar 2018

Hagesesongen 2018 er i gang

I går kveld fikk jeg sådd de første staudene og nå står det ei kasse på kjellergulvet med 24 potter med frø i.  Så stauder er en hyggelig vintersyssel, da kommer sørgerennene under neglene tilbake igjen :-)

Nå får pottene stå varmt til i morgen, da har frøene rukket å bli litt fuktige, og så setter jeg dem ut og graver litt snø over.  Der får de stå til rundt påsketider, da har de i alle fall fått nok kulde til at spiringen kan komme i gang.

Jeg hadde tenkt å begrense meg i år, men jeg har jo fortsatt en del frø som skulle vært sådd, og jeg venter på frø fra 2 klubber.  Så vi får se, jeg trenger jo ikke så alt denne vinteren.  Men det er jo så mye fristende frø å få tak i.

Jeg har også sådd frø av 2 planter fra hagen som jeg gjerne skulle hatt flere av, de er jeg veldig spent på.  Den ene, Trollius hestoeyiensis, skal ikke kunne formeres med frø siden den da kan bli anderledes.

Dette er en veldig lav og kompakt ballblom, og den vokser veldig sakte hos meg, så jeg prøver.  Synes at den er så fin og kanskje jeg kan få et par til som blir like.  Det koster i alle fall ikke noe å prøve.

Den andre, Gillenia trifoliata 'Pink Profusion' vil jeg også prøve meg på.

Jeg har ei lita plante av denne lekre rosa trebladgileniaen, og vil prøve å få flere.  Men om det går, det vil tiden vise.  Frø satte den i alle fall.

Blodbegerfrøene fikk jeg også sådd i går, de står nå varmt og lyst, så håper jeg på spiring der også.


7 kommentarer:

 1. Den rosa gillenia har jeg ikke set før; hvor er den fin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fikk kjøpt den på et lite lokalt gartneri for 2 år siden, helt enig i at den er nydelig

   Slett
 2. Sikke flittig du er. Her foregår "havearbejdet" fra sofaen. Spændende havd der kommer ud af anstrengelserne.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 3. Dejligt, at komme igang og få fingrene i jorden igen.
  Jeg skulle også begrænse mig med såning i år, men kan se, at kassen med frø næsten er fuld. Jeg regner med at gå i gang med staudesåningen i slutningen af januar.
  2 fine planter, held og lykke med begge både Engblomme og Sommerfugleblomst (de danske navne) :-)
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlett
  Svar
  1. Sommerfuglblomst er et nydelig navn, mye finere enn det vi bruker på norsk :-)

   Slett
 4. Så herlig med slike sysler! Jeg er også godt i gang, og har sådd like mye som deg enda jeg ikke har plass, he-he! Jeg klarer ikke å la være, for lengselen mot vår er for stor! Det blir nok en råd tenker jeg :)
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett