mandag 14. mai 2018

Flott hagehelg

En lang hagehelg er over og vi har fått gjort mye.  Lørdag begynte med en herlig hagevandring hos ei hagevenninne, det er alltid så gøy å se andre hager.  Og der var det som vanlig veldig frodig.
Etterpå gikk turen til parsellen hvor jeg fikk begynt å så litt.  Jeg fikk også gravd opp de fleste staudene som hadde overvintret der.  Og så gikk turen hjem og der fikk jeg begynt litt luking.

 En liten primula avondale hadde også sprunget ut, denne er liten, men veldig fin.

Søndag fikk jeg med min mann og har sørget for at jorda ble godt bearbeidet.  Etterpå fikk vi satt poteter.  Jeg hadde igjen settepoteter fra i fjor, litt blå kongo og litt tidligpoteter.  I tillegg satte vi Troll-poteter.  Så nå er mye gjort og det allerede i god tid før 17. mai.  Det står igjen å plante kål, sette ned sukkererter og litt annet småtteri, det tror jeg en del av pinsehelga blir brukt til.
Foreløpig ser det kjedelig ut her, men snart vil det spire og gro.

Hjemme igjen fortsatt jeg på prosjekt ombygging av bekk.  Gresset har vokst inntil bekken helt siden vi anla den for noen år siden.  Og hvert år gror gressrøttene ned i bekken og tømmer dammen for vann i løpet av ei natt.  Dette har irritert i flere år og i år grov jeg opp.  Så da har jeg vært borte ved ei elv hvor det er masse fine steiner og tatt med noe hjem.  Og så var det bare å pusle dette sammen.  Nå er det vel ca 2 meter igjen, og jeg trenger mer stein. 

Litt småtteri blir plantet mellom steinene, men jeg vil ikke ha for mye der.  Her ei lita bregne som jeg var så heldig å vinne i våres.
Nå blir det annen jobbing noen dager, men snart er det helg igjen :-)5 kommentarer:

 1. Det var nogle gode projekter I fik ordnet i weekenden. Føles dejligt når grønsagerne er i jorden. Din bæk bliver fin efter det store arbejde med sten og græs. Etageprimula er sådan en fin plante, som skulle trives ved vand, hvis du skal have variation mellem bregnerne.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips, etasjeprimula skal jeg nok få plantet ved bekken :-)

   Slett
 2. Sikke meget I har fået lavet.
  Bækken kommer til at se fin ud. Vi har helt opgivet, at have vand i vores,så vi nøjes med vand i søen.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlett
 3. For en fin bekk, sånn ønsker jeg meg også :) Ha en fin nasjonaldag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett