søndag 6. september 2015

En flott høstdag
I dag har det vært en flott høstdag, kaldt på morgenen, men sol hele dag og da ble også temperaturen brukbar etter hvert.

Vi begynte med en skogtur for å se om vi fant kantareller.  Siden vi ikke har funnet så mye tidligere, så hadde vi ikke så store forhåpninger nå heller.  Men været var flott for en skogtur og vi fant jo faktisk litt sopp også.


Og etter på ble det tid litt litt hagearbeid.  Jeg fikk plantet de siste plantene som sto i potter og så tok jeg ett overblikk over plantene i barnehagen, det er jo på høy tid å få plantet ut de plantene som skal ut i hagen også.

 Mye av det som har stått i barnehagen har vokst fint gjennom sommeren.

Her er plantene merket og klare for utplanting,og disse ble satt ut i dag:
Adenostyles alpina
Campanula saxifrage
Meconpsis betonicifolia burgundy
Primula beesiana
Primula chionantha ssp. purpurea
Primula chonantha
Primula darialica
Primula elatior
Primula elatior Meyeri
Primula mistssinica

Noen ble sådd i vinter mens andre sådde jeg forrige vinter og de har da stått i barnehagen siden våren 2014.  Ingen har blomstret ennå, men siden plantene nå er store og fine så regner jeg med å få blomstring neste år.


4 kommentarer:

 1. Så mange spennende såprosjekter du har. Jeg har aldri prøvd å så primula.
  Hilsen ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du har lyst til å så stauder så anbefaler jeg å prøve primula. De er ofte lette å lykkes med synes jeg.

   Slett
 2. Høres ut som en fin høstdg, ja.
  Så spennende med utplanting av selvsådde stauder. Inspirerende, og takk for tips om primula. Har ikke drivhus selv ennå, men det er på trappene, muligens vi blir ferdig med forberedelsene til neste år,

  Ha ei fin, ny uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig spennende med selvsådde stauder. Det er ikke alltid de blir slik en tror for det hender jo at planter har krysset seg, særlig gjelder det når en får frø via klubber. Men det synes jeg ikke gjør så mye, flotte kan de bli alikevel. Lykke til med arbeidet videre med drivhuset!

   Slett