mandag 2. mai 2016

Flere primulaer og drivhuset i gang

Det er fortsatt kaldt, men til natta skal det i alle fall ikke bli frost.  Men selv om det er kaldt så utvikler blomstene seg hver dag.  Nå er det stadig nye primulaer i blomst.

De vanlige mainøklene, primula veris, sår seg litt i hagen og dukker opp både her og der.

Den røde typen er også flott og begynner å springe ut.

Primula Avondale kjøpte jeg på hagemessa i fjor på standen til Garden Living.  Er den ikke nydelig?


Primula juliae hybr. har blitt ei ganske fin tue og de første blomstene har sprunget ut.


Kuleprimulaene gjør mye av seg i hagen, denne står veldig solrikt og har kommet lengst.

Denner er mer lilla og kommer snart.

Denne lille skjønnheten har jeg mistet lappen på, jeg aner ikke hva slags det er, 
men det betyr jo egentlig ikke så mye.

I går ble deler av dagen brukt til å flytte planter ut i drivhuset.  Det er godt å få flyttet plantene ut, det begynte å bli ganske trangt i kjelleren.  Og nå er det meldt overskyet vær og da blir det en litt forsiktig overgang før sola kommer.


Aganpantusen og Skaugumbegoniaene har også kommet godt i gang i kjelleren.4 kommentarer:

 1. Det er herligt at se, at planterne trives så godt, at de sår sig selv i haven. Her i haven er jeg ved at flytte ud af drivhuset, mens Søren gør klar til at rykke ind med tomatplanterne. Det afspejler tydeligt de forskellige klimaforhold, vi har.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, våren har nok kommet mye lengre hos dere i Danmark. I Norge har vi her jeg bor en regel om ikke å plante ut sommerblomster før etter vår nasjonaldag, 17. mai. Før det blir det gjerne en frostnatt eller to.

   Slett
 2. Så fine primula! Nydelige planter som jeg dessverre har altfor få av. Kanskje det er det jeg skal jakte på i hagesenteret neste gang jeg er der. Du må vise oss den røde når den er sprunget ut :-).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har helt primula-dilla, synes de er så utrlolig søte! Og mange av dem er enkle og takknemmelige å få til. Sa kikk gjerne etter flere. Byttemøter i hagelagene anbefales også, der har jeg funnet mange.

   Slett