torsdag 26. mai 2016

Herlig i hagen om dagen!

Etter flere dager med regn, som vi virkelig trengte, så eksploderer det i hagen nå.  Det gror så en nesten ser det.  Hver ettermiddag har jeg tatt en liten økt i hagen og stadig oppdager jeg nye planter i blomst.

Hvite dupper, ranunculus aconitifolius Flore Plena, har vært en favoritt i mange år.  Med de små duppene som står som ei sky over bladene så er den virkelig herlig.  Og den har akkurat begynt å blomstre her.

Jeg var ikke klar over at det fantes en enkel sort av denne duppsoleien, men det sier seg jo egentlig selv.  Jeg fikk tak i den hos Garden Living for 2 år siden, og den har også blitt en favoritt.  Foreløpig har bare noen få blomster åpnet seg, men den kommer til å bli flott etter hvert.  Den blir en del høyere enn den fylte varianten.

Glaucidum palmatum står også i full blomst nå, en lekker sak som tydeligvis trives.  Dette er ei frøplante som dukket opp for noen år siden og har egentlig vokst fortere enn jeg hadde trodd.

Primula Ken Dearman vokser ikke fort.  Jeg prøvde å dele den planta jeg hadde for 3 år siden i håp om at de små plantene ville vokse seg fort til, det har de ikke gjort.  Men de kommer med blomster, og da får jeg være fornøyd.

Denne hvite primulaen, chionantha, blir stadig mer lekker.  Flere og flere blomster springer ut og nå er den skikkelig flott.5 kommentarer:

 1. Hei.
  Duppesoleien er en hagefavoritt her også, men viste ikke at det fantes en enkel variant. Spennende! Jeg vet det finnes en gul som ikke er så vanlig. Den kommer til salg neste år til Steen & Wormsen.
  Jeg har sådd for første gang Glaucidum palmatum, og det har kommet tre spirer! Moro.
  Og den sorte primulaen i innlegget under her, var utrolig flott!
  Ha en god helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. De finnes faktisk 2 forskjellige gule dupper. Jeg fikk tak i en i fjor og trodde at den var litt høy, men den var lav. Og da sjekket jeg opp litt, det finnes både lav og høy gul dupp. Kanskje det finnes enda flere :-) Lykke til med glaucidiumen!

   Slett
  2. Det var veldig interessant å høre. Plantearven har en variant, men om det er den S&W har, eller du, vet jeg ikke.
   Takk for det:-)

   Slett
 2. Den hvide ranunculus Flore Plena er fantastisk smuk. Jeg har lige læst lidt om den på nettet for at se, om den kan gro i min have. Men jeg tror desværre, at jorden er for tør.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Så synd at du ikke tror at den vil trives! Hvite dupper er en gammel hageplante i Norge, og særlig var det i Nord-Norge at en var vanlig. Det kan tyde på at den trenger litt fuktighet.

   Slett