tirsdag 2. mai 2017

Primuladille - nå kommer de i blomst fortløpende

Og så kom varmen og da skjer det mye i hagen.  Det er helt utrolig hvor fort det går.  I natt var det kuldegrader og det blir det vel kanskje også til natta.  Men i dag hadde vi nesten 20 grader i skyggen, herllig!

Den lilla kuleprimulaen har nå kommet langt, og flere er på vei.  Men denne står midt i solhellinga og er jo da først ute.  Denne kan jeg dele når blomstringa er over, gøy med formering av stauder.

Denne gule primulaen har jeg sådd og nå sår den seg selv.  Den skulle vært en mer spennende type, men de krysser jo seg og da vet en aldri hva en får.  Uansett er jeg veldig glad i den, den lyser opp i hagen nå på våren.  Ei av tuene var litt dårlig i midten, den grov jeg opp i dag og delte opp i flere potter.  Helt sikkert feil tidspunkt, men det var nå det passet å gjøre det.  Jeg regner med at det går greit.

Og denne har også så vidt begynt å blomstre, nydelig den også. Men ser at jeg burde få fjernet gamle blader.  Rart at en ikke ser det før bildet er tatt....

Primula hirsuta er også en av dem jeg har sådd selv, nå kommer knuppene fort.  Og den ser også ut til å trives, har fått flere sideskudd.
5 kommentarer:

 1. Hei. Nydelige primula. De trives ikke så godt her i hagen. Grunn vet jeg ikke. Skal alltid bildene være så perfekte da?.Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Synd at de ikke trives så godt hos deg! Det er jo så utrolig mange fine av dem. Og nei, bildene behøver ikke å være perfekte, men jeg oppdager ofte ting som skulle ha vært gjort når jeg ser på bildene i ettertid.

   Slett
 2. Primula er så fine! De er så vidt begynt å blomstre hos meg også :-). Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har mye å glede oss over fremover!

   Slett
 3. Ja, nå er det en hetlig eksplosjon i hagen. Skjer noe hver dag.
  God helg.

  SvarSlett