mandag 1. mai 2017

1. mai i hagen

Det kjennes i kroppen at dagen har vært tilbrakt ute i hagen :-)  I dag kom det også mer varme så selv om det har blåst en del, så kunne jeg kaste jakka ut på ettermiddagen.

Jeg begynte i formiddag med å flytte ut alle plantene som har overvintret i kjelleren.  Nå står de i drivhuset og der ble det temmelig fullt.

Jeg har ikke så mange pelargoniaer som overvintrer, men jeg har selvfølgelig klart å sette noen stiklinger.  Og noen flere ble det i dag også siden noen av plantene trengte en liten klipp.

Agapanthusen kommer fint og i går fikk jeg og gubben plantet noen knoller og georginerøtter, så får vi se om de snart spirer.


Nå har jeg satt på varmevakta, så da holder nok temeraturen seg godt over null vil jeg tro.  Forrige natt var det 1 plussgrad ute, mens termometeret viste faktisk at det hadde vært 1 minusgrad inne i drivhuset.  Merkelig at det skal bli kaldere inne, det der skjønner jeg virkelig ikke noe av.

Ute skjer det virkelig mye nå.  Flere primulaer har så vidt begynt å blomstre, og prydkirsebærtreet kommer hvert øyeblikk.

Men fortsatt er det litt snø igjen etter det siste snøfallet.  Særlig skyggebedet er dekket av snø, men heldigvis har mye smeltet i dag.  Og det fine været fortsetter, så da er nok alt snart borte.
Nå er jeg så godt som ferdig med våroppryddinga og fikk også lukt litt i dag.  Hasselurten har sådd seg litt form mye, og jeg fikk gravd opp mange småplanter som er pottet opp.  Så da er jeg i gang med å samle planter til plantebytte og salg.

2 kommentarer:

  1. Gleder meg over at hasselurten min ser ut til å begynne å spre seg, tror den blir tredje sommeren jeg har den. Jeg har alle pelargoniaene mine i stuen, nå er mesteparten av det andre ferdig herdet, og da får jeg begynne og bære ut dem, gruer meg litt for det er en del store krukker. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  2. Det blir en del tunge løft på våren, vi får ta det som trening. Hyggelig å høre at hasselurten din sprer seg, den er så fin å ha som bunndekker.

    SvarSlett