mandag 2. oktober 2017

Det går mot avslutning i parsellhagen

Helga har blitt brukt til rydding i parsellen.  Lørdag ble alle potetene tatt opp og avlingen ble stor.  Neste år blir det nok satt litt mindre poteter.

Det var en del kveke i potetårkeren, så jeg brukte en del tid på å fjerne meste mulig av det samtidig som jeg tok opp potetene, tror at jeg har mye igjen for det til neste år.  Da skal jorda brukes til andre grønnsaker.

Søndagen ble brukt til å plukke de siste sukkerertene og fjerne alt gresset på dem.  Dette kuttet jeg opp og la ut over potetlandet i håp om at det vil komposteres der.  Neste år må jeg prøve å få tak i søtere og bedre sukkererter, de i år var egentlig litt skuffende.Gulerøttene har jeg tatt opp tidligere, der må jeg notere meg at de må tynnes bedre og gjødsles litt mer.  Avlingen ble ikke så stor som jeg hadde håper.  Det samme gjelder rødløk og sjatolløk.  De ble også litt små.

Purren har jeg høstet noe av, men den ser ut til å vokse litt ennå, så jeg lar noen stå litt til.  Den tåler jo også frost, så det haster ikke med å høste den. Og nå begynner den å bli stor også.  Men neste år skal jeg plante den litt dypere for å få mer av det hvite.  Eventuelt så kan den hyppes den også slik som potetene.

Rosenkålen har jeg toppet etter å ha lest at den skulle det.  Antagelig gjorde jeg det litt seint, men det begynner å bli mange fine små hoder.  Men så vidt jeg vet så blir den bedre at å stå ei frostnatt ute, så da får den også stå litt til.


Maisen er ikke helt moden og nå begynner jeg å tvile på om den vil bli det.  Men det er jo lov å håpe.

Knutekål var en skikkelig overraskelse.  Det har jeg aldri dyrket før, og den ble bare kjempegod.  Jeg sådde den dessverre veldig seint, så den ble ikke stor.  Men neste år skal jeg så den samtidig som det andre.  Knutekålen vokser jo over jorda så den er rein og fin når den høstes.  Og smaker mye mildere enn kålrot, helt nydelig er den.

Ellers var det litt spennende på parsellen på søndag, det var observert ulv på jordet rett utenfor gjerdet.  Jeg kom dessverre 15 minutter for seint til å se den, men her er et par av bildene som ble tatt.


Ingen tvil om at dette er en ulv, skulle bare ønsket at jeg hadde fått se den.  Det er ikke ofte at det er mulig å se ulv her hos oss, det er tross alt godt utenfor regjeringens ulvesone. Men jeg har hørt at det har vært sett ulv i nærheten tidligere i år, så helt uventet er det jo ikke.


6 kommentarer:

 1. Hei Lisbeth. Mine grønnsaker har jeg fått høstet inn. Skal så enda mer til neste år. Ble du ikke redd?. Jeg tror jeg hadde hoppet høyt. Der er jo mange myter om ulven. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes det var veldig spennende, men jeg er ikke redd for ulven. Skulle bare gjerne ha sett den

   Slett
 2. Dejligt med grønsagshøst fra haven. Vi har også taget kartofler op, men gulerødder, rødbede og porrer får lov til at sidde lidt endnu.
  Spændende med ulven, her i DK har vi jo også fået ulve og det er der megen snak om. Jeg synes nu ikke det er så godt, Danmark er for lille og tæt befolket til at de kan være i fred.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig vanskelig med ulv. Jeg er egentlig for at vi skal ha ulv i Norge, men jeg skjønner at det er problematisk for de som har den tett på seg.

   Slett
 3. Jeg var heller ikke så fornøyd med sukkerertene mine i år. Det ble stor og lang avling, men de var ikke så gode og mange var dekket med et litt ekkelt belegg og flekker. Det kan selvsagt ha vært alt regnet, så det kan være jeg prøver til neste år også siden jeg har tatt vare på noen ertefrø. Så spennende og litt skummelt med ulven. Vi fikk besøk av et rødrevpar akkurat da vi skulle dra fra hytta i går, evigheter siden vi hadde sett rev der. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Gøy med besøk at rev også, det har jeg heller ikke sett på lenge. De er jo veldig søte!

   Slett