fredag 13. oktober 2017

Fortsatt litt blomstring etter frosten

Vi har hatt et par frostnetter, men fortsatt er det noen få blomster igjen og mange fine farger.  Høsten er ei flott tid.

En liten anemone blomstrer for annen gang.

Det samme gjør denne primulaen.  Ikke mye å skryte av, men fin er den jo når en bare oppdager den.

Scabiosaen har blomstret lenge, men nå er den på hell.

En liten asters har akkurat begynt å blomstre, denne er så sein at den egentlig ikke er noe å ha her i hagen.  Kanskje den gis bort neste sommer.

Denne har jeg lurt på i hele sommer, nå blomstrer den, men jeg vet ikke hva det er.  Kanskje noen kan hjelpe?

En lekker alunrot ble plantet i år, jeg håper at den klarer vinteren.  Jeg har dårlig erfaring med slike og en gartner skyldte på de ustabile vintrene vi hadde nå.  Men det er lov å håpe.

Og dette er en rødknapp med varigerte blader, også plantet i høst, og den har virkelig vokst.  Gleder med til blomstringen neste år.

4 kommentarer:

 1. Hei Lisbeth. Flere planter tåler litt frost uten å ta skade. Her har vi ikke hatt frost enda, selv om det var nære. Ikke mye som blomstrer her etter alt regnet. God helg til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Fortsatt mye fint, og høstens siste blomster er minst like fine som vårens første. Ha en fortsatt fin søndag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Vi har heldigvis ikke haft frost endnu, men det kommer jo nok snart.
  Din Skabiose er så fin. Blomsten du ikke ved, hvad er, kunne godt ligne blomsten af en Clematis, men det passer ikke med bladene.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlett