mandag 14. september 2015

Flotte farger

Jeg blir mer og mer glad i høsten!  Nydelige farger og det går mot en pause i hagestellet, jeg synes det er ganske så deilig.
En hagevenn sa en gang at han bare plantet trær og busker med høstfarge, og det er noe jeg også har blitt opptatt av. Hjertetreet er en av favorittene nå, virkelig flott rett før bladene detter av.Prydkirsebærtreet er like flott, noen av bladene er knall røde.  Og så har jeg en klematis som klatrer i treet, men den regner jeg ikke med at kommer i blomst i år.  Den blomstret for første gang i fjor høst etter en varm sommer.  I år ser jeg ikke knupper ennå, så da blir det nok ikke noe.

Blant staudene er det også noen som får fint bladverk.  Bladene på glaucidium palmatum har fått røde kanter og gule sjatteringer, virkelig nydelig.

 Villvinen har også begynt å bli rød, men den har et stykke igjen før den når toppen.  Så selv om det er vått og litt mørkt ute om dagen, så er det mye å glede seg over.3 kommentarer:

 1. Jeg er enig med deg - busker, trær og stauder med høstfarger er bonus. Jeg forsøker også å velge planter som har vakre bladfarger.

  SvarSlett
 2. Ja, hjertetreet er flott. Har akkurat flyttet mitt for andre gang, så jeg får nok ikke de flotte høstfargene i år, men håper det overlever.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke til med flytting av hjertetre, vi satser på at det overlever!

   Slett