tirsdag 13. oktober 2015

Ryddet bort sommeren

Denne helga ble brukt til å rydde bort sommeren.  Jeg har ventet på den første frostnatta, men den kom jo aldri og helga var satt av til hagen.

Pelargoniaene sto fortsatt veldig fint, men her var det bare å gjøre seg hard.  De ble klippet ned og satt i kjelleren sammen med den ene fuksiaen, den var også flott nå. 

Drivhuset tømte jeg på lørdag, tomatene er hengt opp på vaskerommet slik at de kan modnes der og alle plastkarene til plantene vasket.  Og så ble selve huset vasket på søndag.  Det er egentlig veldig deilig å være ferdig med alt dette.

I hagen er det fortsatt litt blomstring.  Tidløsene, colchicum, er delvis plassert feil slik at de står for langt inn i bedet og skjules av mer eller mindre visne stauder, men jeg har klippet bort litt slik at de i alle fall titter fram.  De formerer seg godt og kunne nok vært delt.  Må prøve å huske det til våren.

Den lave høstanemonen blomstrer fortsatt fint, men kinasøten har bare så vidt fått knupper.  Lurer på om den kommer.

Voksklokken står fortsatt med store knupper, siden det ennå ikke har vært frost, så er det en mulighet for at den kan åpne seg.  Men seint er det i år.


3 kommentarer:

 1. Skal si du har fått gjort unna høstarbeidet. Ja, i år har det vært vanskelig å "avslutte" når det fine været bare varer og varer. Ingen frostnatt her heller, så jeg tar sjansen på å la pellisene stå en liten stund til.
  Jannicke

  SvarSlett
 2. Flotte høstanemoner! Flyttesjauen er over for min del også, de som ikke tåler frost har flyttet inn. Men i drivhuset har jeg ikke gjort mye, for det er fremdeles fin og varmt her på vestlandet. I allefall her jeg bor. Ha en fin høstuke :)

  SvarSlett
 3. Da kom første frostnatt her i natt, deilig å ha fått inn alle pottene!

  SvarSlett