tirsdag 29. mars 2016

Fortsatt vinter ute, men våren kommer heldigvis inne

Slik så det ut ute i dag morges, lavt skydekke, litt regn og forsatt mye snø.  Men heldigvis har det forsvunnet en god del snø i påsken.  Mange vårlige bilder å se på nettet om dagen, men slik er det altså her.


 På trappa har jeg heldigvis litt vårstemning, både primula, løker og små stemor klarer seg fint ute nå etter litt herding.  Til å begynne med tok jeg dem inn hver natt, men nå har de ikke en gang blitt dekket til, de tåler noen få kuldegrader etter å ha stått ute siden før påske.Inne står det fortsatt noen tomatplanter på kjøkkenbenken med lys 24 timer i døgnet, de har ikke rukket p bli så store.  Andre har fått plass i vinduet på gjesterommet hvor det er llitt kaldere.

Og potten med staudefrø som jeg tok inn for 3 uker siden, har også begynt å spire.  Med llitt godvilje kan jeg se antydning til spirer i mange potter, men foreløpig er det disse som virkelig har kommet i gang:

Calceolaria sp.
Cortusa matthioli subs. Pekinensis
Dodecatheon meadia f. alba
Dracocephalum argunense Fiji Blue
Meconopsis Lingholm - blå valmuesøster
Meconopsis bailayi - blå valmuesøster
Primula wilsonii
Primula involucrata
Primula sinensis
Taraxacum albidum - hvit løvetann
Cephalaria gigantea - gullknapp

De to siste er frø fra egen hage og jeg er veldig spent på den hvte løvetannen, jeg aner ikke om den er frøekte, men tviler på det.  Kanskje jeg dyrker fram vanlig løvetann?  Men det tror jeg nok at jeg ser fort, for den hvite gror veldig sakte og bladene er mye mindre.4 kommentarer:

 1. Litt mer vinterlig hos deg enn her. Her er markene grønne og det regner. Spennende med den løvetannen:)
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er dessverre veldig sein vår bestandig hos oss i forhold til resten av bygda også. Vi bor litt høyt og så kommer det alltid mer snø her enn andre steder :-(

   Slett
 2. Er det rigtigt forstået, at du har gravet stauderne op for at give dem en tidlig start, eller er det faktisk frø, du har sået. Det ser meget vinterligt ud i din have, så kvikker det op med lidt forår på trappen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er frø som har stått ute for kuldebehandling. Jeg sådde i januar og nå har jeg tatt dem inn for at de skal komme i gang litt tidligere. For som du ser så er det fortsatt mye snø igjen ute.

   Slett