torsdag 22. september 2016

Regneværsdag

Det har vært indian-summer i ganske lang tid nå, da er det flott med litt regn.  Nå var det skikkelig tørt rundt i hagen.  Både hagen og naturen rundt her trenger dette regnet.  Jeg tok meg en liten runde ut i hagen i en periode som det bare dryppet litt.

Hvitrogna har nå snart mistet alle bladene, men bærene henger der fortsatt, fuglene vil ikke ha dem.  Rart at fargen skal bety så mye for dem.  Den røde rogna har de så godt som spist opp for lengst.

Fruktene/bærene på sakalinbeinveden er veldig dekorative akkurat nå, men ellers er jeg ikke så glad i denne busken.  Den gjør lite av seg hele sommeren.

Kinasøten, gentiana sino-ornata, har akkurat begynt å blomstre, den blåfargen er bare helt flott.  Den lyser opp i bedet nå.

Denne virginaleddblomsten er ny av året og første gang i blomst, navnet er physostegia virginiana 'Variegata'.  Denne tror jeg fort blir en ny favoritt, lekkert bladverk og nydelig blomstring nå seint på høsten.

Den stauden som absolutt gjør mest av seg om dagen er høstormedruen, cimicufuga racemosa.  Den rekker ikke alltid å blomstre før frosten tar den, men nå står den nesten i fullt flor.  Bladverket er helt utrolig, og blomstene er jo en skikkelig bonus de årene de rekker å komme ut.


Det er herlig med høst i hagen, selv i regn!

2 kommentarer:

  1. Jeg plantet akkurat en nyinnkjøpt høstormedrue i dag, håper den blir like fin som din etter hvert. Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Lykke til med høstormedruen din! Jeg er sikker på at du vil bli veldig glad i den :-)

      Slett