mandag 27. mars 2017

De første primulaene dukker opp

I helga har det vært nydelig vær, rundt 17 grader og mye snø og is har smeltet.  Foreløpig har det egentlig ikke skjedd så mye annet, det er mye tele i jorda så ting går litt sakte.  Men det er jo egentlig veldig bra.

Under snø og is ligger primulaene klare, det er helt utrolig hvor fort enkelte av dem kommer.  Her er det bare så vidt at isen er borte.

Litt mer sol og varme så er det snart synlige knupper  her!


Dette er det flotteste med våren, vi ser forskjell fra dag til dag!


Litt uklart bilde, men her står tysbasten med knupper!  Og isen ligger fortsatt på bakken rundt den.


Og oppe i skogen har blåveisen så vidt begynt å blomstre.  I hagen ligger de fleste fortsatt under snøen.  Og de som har kommet fram har ikke kommet med knupper ennå.  Men det går fort nå hvis været holder seg.  Faren er at det kan komme mer snø, fortsatt er bare mars.

Og i dag tok jeg inn 12 potter med forskjellig primula-frø, nå klarer jeg ikke å vente på dem lengre.  Og de har stått ute så lenge at de vil spire hvis de frøene bare er spiringsdyktige.  Nå står de oppe på et litt kjølig gjesterom under lys.  Så da er det bare å vente.


3 kommentarer:

 1. Så deilig at isen smelter. Her har det ikke vært så varmt, men fint og vårlig allikevel. Jeg har også potter med litt forskjellig ute som jeg er spent på :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja er det ikke ei flott tid vi går mot. Jeg håper du får mye spiring i pottene dine!

   Slett
 2. Man kan bara beundra dessa tappra växter som tränger sig upp genom tjälen! Men härligt är det och finns det något vackrare än den sköna blåsippan som snabbt är uppe med sina knoppar bland fjolårsbladen.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett