tirsdag 11. april 2017

Snøklokker er ikke så enkelt å få til

Endelig har jeg klart å få en liten koloni med snøklokker i hagen!  Når en ser store områder dekket med snøklokker så skulle en tro at de er enkle å få til, men slik er det slett ikke.

Det nytter ikke å kjøpe løker på høsten, det har jeg prøvd mange ganger.  Løkene tåler dårlig å tørke ut så derfor spirer de heller ikke stort.  Det beste er å få noen løk som er gravd opp rett etter blomstring.  Og det fikk jeg for 2 år siden.  Nå har disse blitt ei lita tue som jeg håper vil spre seg sakte.

Jeg har også kjøpt noen løker på våren i potte og de kommer igjen og blir sakte flere.  Disse her er fylte og helt nydelige når en snur på dem.


I dag ble jeg nesten ferdig med rydding i hagen, så tidlig har jeg aldri vært ferdig før tror jeg.  Og i morgen er det meldt snø. men slik er jo april.

Denne mørke julerosa har nå begynt å blomstre, 

og jeg fant en liten enslig primulablomst i dag.  Det har vært litt kjølig og det er jo egentlig en fordel, da blir ikke våren ferdig på et blunk.

Siden det er meldt snø i morgen har jeg også tatt inn alle potten med frø, nå står alle på gjesterommet, og jeg er veldig spent på hva som kommer til å spire.


3 kommentarer:

  1. Nej, det anbefales jo, at vintergækker købes "in the green". Når først de har fået fat, breder de sig vel villigt nok. Det er en lidt vanskelig tid at være haveejer i nu, hvor temperaturen kan svinge en del.

    SvarSlett
  2. Snøklokker er fine, både de enkle og de fylte. Og som Marie sier så tar det litt tid før de trives. Nydelig julerose du har. Ha en fin påske!

    SvarSlett
  3. Jeg kjøpte noen doble snøklokker i januar! Regnet ikke med at de skulle spire, men de var billige så jeg tok sjansen, og nå spirer i hvert fall tre. Har også sett etter løker i potte, men har ikke funnet foreløpig. Ha en fin påske, hilsen Ingeborg

    SvarSlett