fredag 29. januar 2016

Fugletelling denne helga

Det er så utrolig flott å se på fuglene ute på foringsplassen gjennom vinteren.  De har klart seg gjennom en veldig kald periode i januar, nå er det heldigvis bedre temperatur for dem.
Denne helga arrangeres det fugletelling over hele norden, her i Norge skjer det i regi av Norsk Ornitologisk forening.

Så samme helgen hvert år prøver jeg å følge litt ekstra godt med på hvilke fugler som er i hagen og hvor mange det er av dem.  Og så meldes resultatet inn.  Dette er et viktig arbeid for å se hvordan artssammensetningen er blant de fuglene som overvintrer i Norge.  Så bli med!

Dompapene er innom, litt til og fra, men jeg har sett noen i dag.  Jeg pleier å telle de røde og doble antallet.  Det er så mye vanskeligere å få med seg alle hunnene.  De forskynner seg godt av solsikkefrøene på brettet, men de liker tydeligvis ikke mat som henger og dingler.  Jeg ser dem aldri på foringsautomatene som er hengt opp.

 Kjøttmeis og blåmeis liker godt de hjemmelagde meisebollene, men de spiser vel egentlig det meste.


 Svartmeisen er så utrolig søt og bitte liten, enda mindre enn blåmeisen.
Den kjennes igjen på en hvit flekk i bakhodet.

 
Ikke verdens beste bilde, bjørkefinkene gjemmer seg inne blant kvister og greiner mens de rydder opp på bakken.  
Flott at noen tar frøen der også!

Det er veldig fint å ha foringsplassen inne blant busker og trær hvor småfuglene kan hjemme seg for rovfuglene.  Og så må en jo også tenke på kattene.  Vi har noen nabokatter som er litt plagsomme innimellom, men heldigvis holder de seg stort sett unna.
Så i morgen og i overimorgen er det bare å telle :-)6 kommentarer:

 1. Fugler på foringsplassen er kjekt å følge med på, så mange ulike sorter du har i hagen.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. I dag har det vært ganske rolig på foringsplassen, jeg har hatt besøk av noen få gulspurv i tillegg til de vanlige blåmeisene og kjøttmeisene. Men jeg håper på mer i morgen!

  SvarSlett
 3. Her måtte jeg berge inn foringsautomaten på grunn av `Tor`, men den skal opp igjen! Jeg har hengt ut mye annet som jeg har laget, så de lider ingen nød :)
  Så mange forskjellige fugler du har i hagen din! Her er det for det meste meiser!
  Ønsker deg en fin lørdagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi på Østlandet slapp heldigvis unna Tor, håper det gikk bra med alt annet rundt deg. Tor har herjet skikkelig.
   Ha en fortsatt fin helg!

   Slett
 4. Så flotte bilder! Jeg har ikke så mye Dompap som jeg skulle ønske, mest meiser. Men jeg har Rødstruper og Nøtteskriker også, og de er jo flotte :) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det også mest meiser. Rødstrupen er her sjelden og det hender nøtteskrikene er innom, begge er flotte! Det er mye hygge i å se på fuglebrettet gjennom vinteren!

   Slett