onsdag 31. august 2016

Høsten har satt sitt preg på hagen

Det begynner egentlig å bli litt overvokst og rotete i hagen nå.  Planter har blitt for store og tunge og ikke blitt støttet opp skikkelig gjennom sommeren.  Særlig ille ble det når vi var på ferie i 3 uker.  Men selv om sesongen er på hell så er det noen lekre stauder som blomstrer nå også.

Parnassia foliosa var. foliosa kjøpte jeg på hagemarkedet på Domkirkeodden i fjor og den kom med en blomst i sommer, men den hadde nesten visnet da vi kom fra ferie.  Men så kom det en til!  Nå håper jeg bare at denne vil trives og bli større, den er bare så lekker.  Dessverre ble det ingen frø på den første blomsten.


Porselensanemonen, anemopsis machrophylla, var også en av de jeg kjøpte på Hamar i fjor.  Og den har flere knupper, så her blir det flere blomster.


Ei tue med skogsøte er både blå og hvit, den blå begynner å blomstre litt før den hvite.  Jeg synes at den er litt vanskelig å støtte opp slik at planta ser ryddig ut, men blomstene er jo fine uansett.


Tricyrtis hirta er en av favorittene på denne tida.  Den har akkurat begynt å blomstre og siden den står rett ved inngangspartiet så gir den mye glede ut over høsten.  Den blomstrer så seint at jeg aldri har fått frø på den, men jeg har delt av noen biter og gitt bort.


Denne seine og nydelige astilben. glaberrima, er også en favoritt, med fint bladverk gjennom hele sommeren og så flotte spir nå.


Og selvsagt høstanemonene.  Denne kommer seint, er ganske lav og sprer seg med utløpere.  Men hittil har den ikke blitt plagsom selv om den nå også blomstrer i singelgangen.


4 kommentarer:

 1. Du har fremdeles mye vakker blomstring i hagen din ser jeg! Det har regnet mye og lenge her på vestlandet i August, og bortsett fra noen få fine dager kjennes det høstlig ut! Men jeg håper fremdeles på en fin høst:) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. På Vestlandet er det satt noen regnrekorder har jeg fått med meg. Vi har hatt sånn passe med regn, men mye kaldt i august. Nå har det vært noen fine dager denne uka og vi håper det fortsetter litt, både hos dere og oss :-)

   Slett
 2. Mye fint, og så fine spir, de skal jeg holde utkikk etter. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Den astilben er bare lekker, jeg har sett den for salg i flere gartnerier så jeg tror du finner den

   Slett