torsdag 13. august 2015

Sola skinner og det blomstrer i rødt og rosa

Endelig kom det noen etterlengtede soldager!  I hagen er ting seinere ute enn tidligere år, men det gjør da slett ingen ting.  Det er bare herlig å kunne nyte varmen og sola litt og det ser det ut til at hagen også liker.

For noen år siden sådde jeg georginer, det var en blanding med likt bladverk, men noe forskjellige blomster.  Nå har jeg to store potter som er kjempefulle og alle har slike blomster som dette.  Så denne har nok utkonkurert de andre.  Selv om gubben synes slike enkle georginer er kjedelige, så liker jeg dem og det samme gjør humlene.  Så da får han si hva han vil.  Men til neste vår må nok disse deles.

Rødtrollbær, actaea rubra, har ikke så flotte blomster, små hvite dusker, men bærene er virkelig flotte!  De lyser opp lang vei og står også ganske lenge ut over seinsommeren.

Og så oppdaget jeg denne klematisen i blomst i dag :-)  Jeg skulle vare luke litt og der var den.   Clematis texsensis Princess Diana plantet jeg i fjor og jeg har ikke sett den i blomst ført nå.  Og den var like vakker som jeg hadde håpet.Purpurmjødurten er også flott om dagen.  Den er høy og full av  blomsterklaser, utrolig dekorativ.

2 kommentarer:

  1. Jeg er enig med deg og humlene! Og så nydelig klematis...

    SvarSlett
  2. Klematisen synes jeg også var flott, veldig fornøyd med det kjøpet :-)

    SvarSlett