fredag 8. mai 2015

Møte i Ullensaker hagelag

I går hadde vi besøk av Tommy Tønsberg og han holdt foredrag om høstblomstrende stauder.  Jeg har veldig mye som blomstrer på vår og forsommer, så dette var absolutt inspirerende.  Det kom flere nye planter på ønskelista mi. 
En av mine favoritter på høsten er høstanemonene, bare så synd at de ikke selges i gartneriene før seint på høsten.  De trenger egentlig lang tid på å etablere seg og det har de jo ikke sjanse til å få når de kjøpes i full blomst seint i august.  Da er de gjerne døde når våren kommer.

Her et bilde av en av mine, den har jeg fått via hagelaget og den blir stor, ca 80 cm høy og sprer seg med utløpere.  Jeg aner ikke hva den heter.  Normalt liker ikke jeg planter som sprer seg slik, men denne er et unntak.  Og så er det jo veldig hyggelig å kunne grave opp litt og gi bort småplanter.  Foreløpig er det litt tidlig, men jeg skal nok snart prøve å finne noe som kan pottes opp.
Og så skal jeg ha øynene åpne for høstsolbrud, en asters som heter Lady in Black og ei skjermplante, Selinium wallichianum.  Den siste kalles dronningen av skjermplanter.  Det er sikkert mulig å få tak i noen av disse i løpet av sommeren.

2 kommentarer:

  1. Det var en virkelig vakker blomst. Jeg er også spesielt glad i anemoner og har ingen problemer med at de sprer seg. Men det er kanskje lett og si når man ikke har dem i sin egen hage enda : )

    SvarSlett
    Svar
    1. Enig, denne er nydelig og det gjør ikke noe at den sprer seg. Jeg prøver å grave opp noen av utløperne og potte opp, men de er litt vanskelige å få til å etabelere seg. Men når det er mye å ta av så spiller jo ikke det noen rolle.

      Slett