tirsdag 14. juli 2015

Blomstrende busker

Det er flott å ha busker som blomstrer til forskjellige tider.  Akkurat nå er det særlig en som jeg liker godt som står i full blomst, blærespirea diablo.  Jeg synes denne spireaen er nydelig også uten blomster, men blomstene er virkelig lekre.  Busken har baller som er svakt rosa og står utrolig flott til det mørke bladverket.

Sommersprieaen blomstrer også nå.  Den er veldig lik brudespireaen, men busken er mindre og den blomstrer senere.

Klatrehortensiaen står også i full blomst om dagen.  Den er blitt riktig så stor, dekker snart hele den ene siden av hundegården.  Humler og bier elsker denne, det summer skikkelig rundt bomstene.
Siden blomstene ikke kommer samtidig, så har denne en veldig lang blomstring.  Den tåler også godt bekjæring så den behøver ikke bli så stor hvis en ikke ønsker det.  Jeg har sett en veldig liten klatrehortensia som nærmest har blitt en liten bonsai siden den får kraftige greiner som også blir skikkelig tøffe.  Kanskje jeg kommer så langt i år at jeg får tatt en rotstikling av denne og plantet et annet sted hvor den ikke skal bli stor.  Jeg har tenkt tanken lenge, men rekker liksom ikke alt ........
Det er alltid mange rotstiklinger rundt denne, så det er i alle fall ikke problemet.

3 kommentarer:

 1. Enig i at det er flott med planter og busker som blomstrer til forskjellige tider. Jeg plantet flere blærespirea diablo i fjor. De har ikke kommet i blomst ennå, og det er mulig det ikke blir noen blomstring i år. Jeg gikk akkurat og lurte på hvordan blomstene ville bli, så nå koser jeg meg med bildene av din busk. http://ritasfryd.blogspot.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg mener at det tok et par år før de første blomstene kom på mine busker, men det er vel verdt å vente på dem :-)

   Slett
 2. Jeg har Diablo flere steder i hagen, oger glad i det mørke bladverket.

  SvarSlett