mandag 27. juli 2015

Humleblomster

Etter at det har blitt større og større fokus på at humler og bier blir borte har nok jeg også blitt mer opptatt av å ha blomster som humlene liker.  Før var jeg mye mer opptatt av fylte blomster, nå ønsker jeg meg mer enkle blomster som tiltrekker insekter.
I dag tok jeg en liten tur i hagen og prøvde å fange opp de blomstene med flest humler.  Og denne rødknappen, Knautia macedonia 'Mars Midget' var full av humler.  Planten er forholdsvis liten ennå, jeg plantet den i 2013, men humlene fant de blomstene som var der.


Denne alunrota har veldig kjedelige bomster, men også den er humlene veldig glad i.  Og sidene bladene tross alt er fine, så får planta fortsatt stå.  Det er veldig vanskelig å se når denne har sprunget ut og når den er ferdigblomstret, men humlene vet det jo, så jeg kan fjerne blomsterstilkene når humlene ikke lengre er der.


Stiklene er alltid populære humleblomster.  Her er det 5 humler på den ene blomstene, helt utrolig.  Alpestikle er også en av mine favoritter, nydelige blomster og frøstandene er like flotte ut over høsten.


Martagonliljene er også fulle av humler om dagen.  Denne heter lillium martagon Mrs. R. O. Bachhouse. 
Her en vanlig rosa martagonlilje full av humler.


Stjerneskjermene er også høyt elsket av humlene.  De er også fine snittblomster, men får dessverre stygge blader ut over nå.  Og de sår seg alt for mye, men ellers er de jo flotte.

Også rognspireaen er full av insetkter, riktig nok ikke humler, men flott at noen også liker den.

1 kommentar:

  1. Det er morsomt å se på alle humlene som jobber i hagen, jeg legger også mer merke til det nå.
    Hilsen ingeborg fra fruhaldshage

    SvarSlett