fredag 12. juni 2015

Blomstring i dag og litt planter til marked

Endelig har jeg fått ut peleragoniaer og andre planter fra drivhuset, denne våren har jammen latt vente på seg!  Men nå får vi håpe at varmen virkelig kommer.
Ellers har jeg brukt litt tid i dag på å merke planter som skal med på hagemarked på Kjos i helga.  Og jeg klarte å potte opp 3 planter i dag også selv om jeg trodde at jeg var ferdig. Noen kasser ble det med planter.  Gleder meg virkelig til søndag, mange planter skal vekk, men det blir helt sikkert noen med hjem også, det er jo det som er gøy med slike markeder.
I hagen så er den hvite glacidium palmatumen flott nå, jeg liker vel egentlig den rosa/lilla best, men denne er også nydelig
Og fjørkonvallen er også flott nå, smilacina racemosa.  Dette er en typisk samlerplante, den er ikke i salg i vanlige gartnerier, men er stadig å finne der staudesamlere møtes, på plantebytte ol.  Jeg har fått tak i min på planteauksjon i Ullensaker hagelag.  Og det er en av de plantene som nå deles og byttes bort igjen.  Den trives og legger på seg hvert år.  Virkelig en takknemelig plante, blomstrer tidlig, men står grønn og fin gjennom hele sommeren.

2 kommentarer:

  1. Å, så nydelig den fjørkonvallen er! Ha en riktig fin helg:)

    SvarSlett
  2. Den er en favoritt i hagen, dufter godt også!

    SvarSlett