fredag 19. juni 2015

Gartneribesøk blir alltid dyrere enn beregnet

I dag måtte jeg innom Myrvold gartneri på Jessheim (måtte det i går også), jeg trengte en presang til i morgen. Og jeg kom jo ut med flere planter enn jeg hadde tenkt, det er vel egentlig ganske vanlig:-)
Jeg fant amerikaskrubbær, cornus canadensis.  Det er ei plante som jeg har hatt, men som har gått ut. Den er i slekt med vår skrubbær som er ganske vanlig i skogen.  Jeg har den også i hagen, men den amerikanske har noe større blomster.  Nå håper jeg at denne vil klare seg bedre enn den forrige. Jeg synes at den er yndig, fint bladverk og nydelig blomst.
Den ved siden av er en lav solhatt. Den er hvit og skal ikke bli så høy som de andre solhattene. Den skal også blomstre veldig lenge.  Jeg gleder meg til å se hvordan den blir.  Det er egentlig farlig å dra innom gartneriet, de har gjerne noe nytt og spennende hver gang jeg er innom.

I går trengte jeg noe til krukker og dumpet over noen flotte spragler  Dette er god, gammeldagse stueplanter som trives veldig godt når de kommer ut om sommeren.  Jeg endte opp med 2 forskjellige, denne første er nok mer lik de vanlig spraglene, og utrolig fin.

Men denne, nr 2, har jeg aldri sett maken til.  Den synes jeg var utrolig tøff.  Grønt bladverk med lilla kanter ....., jeg har aldri sett noe lignende og den måtte jo bare bli med hjem.
I tillegg ble det jo med noen andre planter som skal pynte opp i krukkene gjennom sommeren.

2 kommentarer:

  1. Oi! Spragle nr 2 var utrolig fiin! Den har jeg aldri sett maken til :) God helg :)

    SvarSlett
  2. Den nederste spraglen var en tøffing!

    SvarSlett