søndag 7. juni 2015

Hvite blomster er vakkert!

I går fikk jeg luket masse, og det var virkelig på høy tid.  Jeg har ikke fått gjort stort siden rusk og rask ble fjernet da snøen forsvant.  Og i dag håper jeg å bli ferdig med lukingen, men det blir litt ut og inn mellom regnbygene.
Trilliumene blomstrer nå, jeg har ikke mange og har ikke tenkt å bli bitt av den dilla der.  Men flotte er de jo når de står i full blomst.  Her her trillium grandiflorum, 5 blomster ble det i år, den har hatt 5 blomster nå siden 2013, så mye spredning er det ikke på den.


Ranunculus parnassifolius er en bitteliten sak som jeg også har hatt et par år, og det ser ikke ut til at den heller vokser fort, en blomst i fjor og to i år.

Ranunculus amplexicaulis er en høyere plante, ca 40 cm og den har sådd seg selv!  I år dukket det opp ei plante til som jeg heldigvis ikke luket bort i fjor.  Det er fort gjort å fjerne mer enn en skal.

Og dette tror jeg må være Ranunculus aconitifolius, den enkle duppsoleien.  Jeg kjøpte den hos Garden Living i fjor, men lappen er borte.  Den har i alle fall vokst seg stor og flott og har akkurat begynt å blomstre.  Den fylte duppsoleien står fortsatt med knupper.
Og til slutt en bitte liten anemone som kommer fra Magnar Aspaker, Anemone obtusilolba.  Den kan være både hvit og blå, denne ble hvit.  Det er første gang den blomster hos meg.

2 kommentarer:

  1. Hvitt er så fint i hagen. Så rent og delikat. De synes så godt uten å prange og passer med alle andre farger. Så flott den enkle duppesoleien var. Den har jeg ikke sett før. Har kun den doble. Den må nok få selskap skjønner jeg:) Trillium er fint også, men jeg har ikke kommet meg til å plante dem selv. Flotte bilder fra vårhagen din.

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar. Den enkle duppsoleien tror jeg blir en ny favoritt! Det blir mange favoritter etter hvert, men det gjør jo ikke noe :)

    SvarSlett